Rahoitushaun nimi

Ranskan instituutin apurahat

Rahoittajan www-sivut

http://www.france.fi

Kuvaus

Ranskan instituutti Suomessa, Ranskan Suomen-suurlähetystö ja Ranskan korkeakoulutuksen, tutkimuksen ja innovaation ministeriö tekevät yhteistyötä Suomen Tiedeseuran ja Suomalaisen Tiedeakatemian kanssa jatkaakseen kahdenvälistä rahoitusohjelmaa, jonka tarkoituksena on vahvistaa maiden välistä yhteistyötä korkeatasoisen tieteen, innovaatioiden ja korkeakoulutuksen osalta. Tähän tarkoitukseen on luotu neljä ohjelmaa:

1) Maineikkaita ranskalaisia tutkijoita luennoimassa -ohjelma (FRSCS): Tämä ohjelma mahdollistaa kutsumaan Ranskasta tunnettuja akateemikkoja erilaisista koulutus- ja tutkimustaustoista osallistumaan avoimeen keskusteluun suomalaisten kollegoidensa kanssa.

2) Tutkijoiden lyhyt liikkuvuusohjelma (RSM): Ohjelman tarkoitus on aloittaa tai vahvistaa yhteistyötä tieteissä, innovaatioissa ja korkeakoulutuksessa kaikilla eri aloilla. Ohjelma mahdollistaa valittujen tutkijoiden vierailun Ranskasta ja Suomesta (kumpaankin suuntaan) kollegoidensa luoksi lyhyeksi aikaa (1-2 viikkoa).

3) “Korkeakoulutus, Tutkimus ja Innovaatio” -työpaja (ERI-W): Ohjelman tarkoituksena on lisätä jo olemassa olevien tunnistetujen yhteistöiden mahdollisuuksia Ranskassa ja Suomessa. Se tukee konkreettisia ja erikoistuneita työpajoja Suomessa tai Ranskassa kaikissa oman tieteensä korkeatasoisessa tutkimuksessa.

4) UUSI väitöskirja-apuraha yhteistyössä Magnus Ehrnroothin säätiön kanssa (PhD-G): Neljäs yhteistyönä toteutettava apurahaohjelma vuodelle 2019 väitöskirja-apuraha cotutelle myönnetään Magnus Ehrnroothin säätiön tukemien tieteiden alalta (matematiikka, fysiikka, tähtitiede, kemia ja lääketieteellinen kemia). Kansainvälinen cotutelle tai väitöskirja-cotutelle toteutetaan ranskalaisen ja ulkomaalaisen tutkijaryhmän yhteistyön edistämiseksi, ja samalla tuetaan väitöskirjatutkijoiden liikkuvuutta.

Hakuaika

05.12.2018 - 25.01.2019

Hakualat