Rahoitushaun nimi

Apurahoja avointen tietojärjestelmien käytön ja kehityksen tukemiseksi

Rahoittaja

Fuugin säätiö

Rahoittajan www-sivut

http://fuug.fi/

Kuvaus

Fuugin säätiö jakaa apurahoja, joilla edistetään avointen tietojärjestelmien kehitystä ja käyttöä. Säätiön tarkoituksena on UNIXin kaltaisia käyttöjärjestelmiä, avoimia järjestelmiä ja tietotekniikan avoimia standardeja edistävän tutkimuksen, tiedonvälityksen, opetuksen, yleishyödyllisen, epäkaupallisen tai voittoa tavoittelemattoman tuotekehityksen sekä orastavan liiketoiminnan tukeminen. Säätiö tukee mielellään hankkeita, joilla on mahdollisimman suuri vaikuttavuus suhteessa annettuun tukeen. Ensisijaisesti tuetaan hankkeita, joista on hyötyä suomalaisille.

Säätiö tukee myös hyvin monialaisesti ja poikkitieteellisesti pieniä hankkeita (tyypillinen apuraha on väliltä 500-5.000 euroa) kunhan säännöistä (https://fuug.fi/saatio/saation-saannot/) löytyy perusteet tuen myöntämiselle.

Vuoden 2020 teema on ”Linux kotona”. Lue aiheesta lisää: https://fuug.fi/2020/fuugin-saatio-kiihdyttaa-linuxin-kotikayttoa-suomessa-jakamalla-apurahoja/.

Hakuohjeet

Apurahaa voi hakea täyttämällä säätiön WWW-sivuilla olevan apurahahakemuksen: https://fuug.fi/saatio/hae-apurahaa/. Apurahoja voi hakea ympäri vuoden. Hakemuksia käsitellään 3-4 kertaa vuodessa kun säätiön hallitus kokoontuu.