Rahoitushaun nimi

Juhlavuoden 2020 apurahat

Rahoittajan www-sivut

http://www.instrufoundation.fi

Kuvaus

Instrumentariumin tiedesäätiö täyttää 50 vuotta vuonna 2020. Juhlavuoden kunniaksi säätiö on varannut 2 miljoonaa euroa lääketieteen ja lääketieteen tekniikan sekä niihin liittyvän luonnontieteellisen ja taloustieteellisen tutkimuksen tukemiseen. Säätiö julistaa ensimmäistä kertaa haettavaksi Silmu -apurahat tutkijainnovaattoreille ja tiedeyrittäjille.

Säätiö tukee ensisijaisesti maamme lääketieteen sekä teknisten ja luonnontieteiden laitteisiin ja menetelmiin liittyvää tutkimustyötä sekä näiden alojen taloustieteellistä tutkimusta. Säätiö voi tukea myös muuta korkeatasoista lääketieteellistä, luonnontieteellistä ja teknologista perustutkimusta, joka edistää säätiön tarkoitusta.

Tärkein kohderyhmä on väitöskirjaa valmistelevat tutkijat. Säätiö myöntää äskettäin väitelleiden tohtorien tieteellisen urakehityksen tukemiseen henkilökohtaisia post doc -apurahoja enintään kahden vuoden mittaista ulkomailla tapahtuvaa tutkimustyötä varten. Säätiö julistaa haettavaksi myös viisi 100.000 euron Instrufoundation Fellow -apurahaa. Kyseiset apurahat on tarkoitettu vastikään ulkomailta Suomeen palaavalle itsenäistyvälle tutkijalle joko oman tutkimusryhmän perustamiseen tai tutkijan jo olemassa olevan tutkimusryhmän vahvistamiseen. Lisäksi ensimmäistä kertaa on haettavana viisi 50.000 euron Silmu -apurahaa. Silmu -apuraha on tarkoitettu tutkijainnovaattoreille ja tiedeyrittäjille uutta liiketoimintaa edistäviin innovatiivisiin projekteihin.

Hakuohjeet

Hakemukset pyydetään jättämään sähköisesti säätiön WWW-sivulla sijaitsevan linkin kautta. Lisätietoja WWW-sivuilla: http://instrufoundation.fi/vuoden-2020-apurahat.