Name of funding opportunity

Selkokirjallisuuden valtionavustus

Funder

Selkokeskus

Funding organisation website

https://selkokeskus.fi/

Description

Selkokirjojen tekijät voivat hakea selkokirjallisuuden valtionavustusta vuosittain. Avustuksen on delegoinut Selkokeskukselle opetus- ja kulttuuriministeriö, ja eteenpäin kirjojen tekijöille sen jakaa Selkokeskuksen yhteydessä toimiva selkokirjatyöryhmä. Avustuksen tavoitteena on edistää selkokielisen ja saavutettavan kirjallisuuden julkaisemista Suomessa.

Selkokirjallisuuden valtionavustusta voivat hakea selkokirjojen kirjoittajat/mukauttajat, kuvittajat, kustantajat, koskettelukirjojen tekijät sekä selkokirjojen tutkijat ja kehittäjät. Haku on auki kerran vuodessa 31.12.–31.1. välisenä aikana. Haussa huomioidaan vain ohjeiden mukaan lähetetyt ja hakutyypin mukaiset vaatimukset täyttävät hakemukset.

Valtionavustusta voi hakea selkokielisten kauno- ja tietokirjojen kirjoittamiseen suoraan selkokielellä tai mukauttamiseen selkokielelle, kuvittamiseen ja kustantamiseen. Myös uusien äänikirjojen kirjoittamiseen ja kustantamiseen myönnetään tukea.

Apurahaa ei myönnetä oppikirjoille ja muille oppimateriaaleille. Apurahaa ei myönnetä myöskään uusintapainoksille ja sellaisille kirjoille, jotka ovat jo ilmestyneet. Vaaditut näytteet sekä hakulomakkeet löytyvät erikseen jokaisen hakumuodon yhteydestä.

Application guidelines

Tutustu hakuohjeisiin Selkokeskuksen verkkosivuilla ennen hakemista. https://selkokeskus.fi/selkokirjallisuus/selkokirjallisuuden-valtionavustus/

Application period

31.12.2021 - 31.01.2022

Contact information

Ella Airaksinen
selkokirjatyöryhmän sihteeri
ella.airaksinen(at)kvl.fi
p. 050-3098466

Categories