Name of funding opportunity

Apurahoja avointen tietojärjestelmien käytön ja kehityksen tukemiseksi

Funding organisation website

http://fuug.fi/

Description

Fuugin säätiö jakaa apurahoja, joilla edistetään avointen tietojärjestelmien kehitystä ja käyttöä. Säätiön tarkoituksena on UNIXin kaltaisia käyttöjärjestelmiä, avoimia järjestelmiä ja tietotekniikan avoimia standardeja edistävän tutkimuksen, tiedonvälityksen, opetuksen, yleishyödyllisen, epäkaupallisen tai voittoa tavoittelemattoman tuotekehityksen sekä orastavan liiketoiminnan tukeminen. Säätiö tukee mielellään hankkeita, joilla on mahdollisimman suuri vaikuttavuus suhteessa annettuun tukeen. Ensisijaisesti tuetaan hankkeita, joista on hyötyä suomalaisille.

Säätiö tukee myös hyvin monialaisesti ja poikkitieteellisesti pieniä hankkeita (tyypillinen apuraha on väliltä 500-5.000 euroa) kunhan säännöistä (https://fuug.fi/saatio/saation-saannot/) löytyy perusteet tuen myöntämiselle.

Vuoden 2021 teema on “Kestokäyttöiset ohjelmistot”. Lue aiheesta lisää: https://fuug.fi/2021/kestokayttoiset-ohjelmistot-fuugin-saation-teemana-vuonna-2021/

 

Application guidelines

Apurahaa voi hakea täyttämällä säätiön WWW-sivuilla olevan apurahahakemuksen: https://fuug.fi/saatio/hae-apurahaa/. Apurahoja voi hakea ympäri vuoden. Hakemuksia käsitellään 3-4 kertaa vuodessa kun säätiön hallitus kokoontuu.